Færdiglavet mad til døren – fordele og ulemper

Hverdagen

Hos nogle firmaer som udbyder måltidskasser og mad til døren, har du mulighed for at få delvist færdiglavet mad, som blot skal varmes. Det kan virke lækkert, hvis du har en travl hverdag, men er der også ulemper ved det? Det kan du blive klogere på her i artiklen. Alt kommer naturligvis an på, hvor du bestiller maden. Vi prøver at behandle de mere generelle ting ved at modtage en færdiglavet måltidskasse.

Kvaliteten af mad

Kvaliteten af maden er faktisk hos langt de fleste ganske ok. Er du vant til at få god mad hver dag, så vil du dog sandsynligvis ikke blive imponeret. Det er bare umuligt at lave noget mad, transportere det og så spise det 3-4 dage efter, hvor det bare er helt perfekt. Først og fremmest ser det måske ikke altid lige delikat ud, og så kan det også være, at det ikke smager af helt så meget. Kan du leve med det og ønsker at prioritere det nemme og hurtige ved færdiglavet mad til døren, så er kvaliteten faktisk ganske ok.

Du kan ikke styre mængden

En af de umiddelbare ulemper er, at der ikke er 100% garanti for at blive mæt efter eksempelvis et aftensmåltid. Er du vant til at spise meget, så vil du ikke blive mæt af en måltidskasse, desværre. Nogle dage vil du måske, men der vil også være dage, hvor du ikke gør. Det er super ærgerligt, da du jo gerne skulle kunne gå mæt i seng…

Prisen

Køber du i forvejen meget færdiglavet mad, så kan der faktisk være en besparelse ved at købe færdiglavet mad til døren. Du kan købe flere måltider over en længere periode, og så kan du spare penge. Der er ofte forskel i prisen på, hvorvidt du køber 1 uge eller 4 uger. Dog kan du nok ikke helt lade være at købe andet mad ved siden af. Har du en sød tand, som skal forkæles, så skal du købe det ud over. Det kommer ikke med i måltidskassen. Du slipper derfor ikke helt for at skulle i supermarkedet.

Det er ufattelig nemt

Den største fordel er naturligvis, at det er så nemt, at man næsten ikke skulle tro det. Du får en bakke med mad, der max skal varmes. Nemmere bliver det ikke. En anden umiddelbar fordel ved en måltidskasse med færdiglavet mad er, at du kan blive inspireret til ny mad og derfor også får varieret kost. Køber du meget færdiglavet mad fra køledisken, får du sandsynligvis ikke altid varieret mad. Det kan være nemt at falde tilbage til samme, hvis du ikke lige har så meget tid.

Der er mange fordele og ulemper. For at finde ud af, om en måltidskasse giver mening for dig, skal du prøve det i praksis. Du kan for eksempel købe 1 uge, hvor du tester det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *